Delsida hos Blixbo Klinik och Kennel AB

Här följer lite råd och tips inför och vid besök på Blixbokliniken.

Tel 023-620 11, helst må-fre kl 08-09.

Innan du besöker oss ska du ringa och beställa en tid. Undantag: när vi har öppet hus för vaccinationer. Innan du ringer för rådfrågning eller tidsbeställning bör du förbereda dig lite om det inte gäller ett mycket brådskande sjukdoms- eller olycksfall. Ta fram de papper, som hör till djuret såsom registreringsbevis, vaccinationsintyg, försäkringsbrev. Om djuret är sjukt, gör dig en egen uppfattning om vad som inte är normalt och vad som är normalt. I allmänhet bör man ta tempen på djuret innan man ringer om ett sjukt djur.

Om djuret behandlas med någon medicin, eller nyligen har gjort det – ta fram medicinförpackningen.

När du ringer kliniken, ring om möjligt på telefontiden. På små kliniker som vår, har vi ingen speciell person avdelad att svara i telefon. Vid akut insjuknande får du givetvis ringa andra tider vid behov.

Vid besöket – kom på avtalad tid. Vi håller för det mesta angivna tider, så det brukar inte bli någon väntetid att tala om. Det kan naturligtvis hända att vi är försenade av något akutfall eller något som har tagit mer tid än vi kunnat beräkna. Av den orsaken är det viktigt att du nämner alla problem eller frågor vid tidsbeställnigen. Det är inte så bra för tidsplaneringen om någon har beställt tid för någon snabbt avklarad åtgärd och sedan säger exempelvis att hunden har besvär med öronen, som kanske måste spolas. Då faller tidsplaneringen, eller också måste vi sätta upp en annan tid för det extra.

När ni kommit hit bör hundar alltid hållas kopplade. Katter ska helst vara i bur tills de kommer in i mottagningsrummet. En lös katt i bilen kan bli en trafikfara och det är så lätt att en katt blir skrämd och sprätter till och kanske springer bort, om den hålls lös i famnen. Våra egna hundar är ofta i hundgården bakom kliniken. De skäller ibland och kan skrämma en katt.

För allas trevnad: Låt inte hundar kissa på våra blommor, möbler eller bron till huset eller kliniken. Cigarettfimpar, snus och annat skräp vill vi inte ha på marken. Fimpburk finns på klinikbron. Det finns en rulle hundbajspåsar vid parkeringsplatsen och en tunna att lägga dem i. Fråga oss, om du behöver kasta något annat, så att det blir riktigt förpackat för sopsorteringen.

Våra betalningsvillkor är kontant betalning, vilket även innefattar check eller exempelvis Bankkort. Vid större kostnader kan vi oftast, under kontorstid, göra en direktreglering med försäkringsbolaget. Då betalas försäkringsersättningen ut direkt till oss och du behöver bara betala självrisken här. Det förutsätter att du har med gällande försäkringsbrev.